Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Magazin
LAKBERENDEZÉSI MAGAZIN
www.tipp-topplakas.hu
Regisztráció Szakértőink Szolgáltatásaink Fórum Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Nyitólap
Egyszer volt ...
Berendeztük
Növényápolás
Lakberendezzünk
Színvilág
Ajánló
Barkácsoljunk
Közkívánatra
Archívum
Nyitólap - Berendeztük
Iroda átalakítás Szeged belvárosában 1. rész
2008-11-21 22:01:26
Egervri Kati, lakberendezs, belsptszet
A Szeged belvárosában lévő irodaépületben alakítottunk át egy nagy teremből és egy emeleti részből álló irodát korszerű, kellemes munkahellyé néhány fal felépítésével és áthelyezésével.
A nagy egybefüggő teret és az emeleti helyiségeket 5-6 fő adminisztratív, 1 fő recepciós és 2 vezető beosztású munkatárs napi munkavégzésére terveztük át. Feladat volt egy 6-8 fős tárgyaló terem és egy teakonyha kialakítása is.

A vezetői irodák az emelet kellően nyugodt hátsó traktusban kaptak helyet. Az emeleti irodák előterét három boxra osztottuk. A boxokat elválasztó falak szerepe kettős. Egyrészt elválasztja egymástól a munkahelyeket, másrészt az elektromos és a kommunikációs hálózatnak is helyet biztosít.
Az alsó szint nagy alapterületéből adódóan egyértelmű volt, hogy a tárgyaló az alsó szinten kapjon helyet. Itt is létrehoztunk három munkaállomást az adminisztratív dolgozók számára. A bejárattól jobbra helyeztük el a lépcső mellett a recepciós asztalt, ami egy teljes értékű munkaállomás is egyben. A lépcső alatti területen rejtettük el a teakonyhát.

Az iroda átalakításának tervei

Nem kis fejtörést okozott a meglévő különleges íves mennyezet. Lebontása szóba sem jöhetett, hiszen kár lett volna lemondanunk egy meglévő látványelemről, még ha a burkolat anyaga és stílusa felett is eljárt az idő.
Eredeti állmennyezet

A mennyezet megbontásától mindenki tartott egy picit, mert semmiképpen sem akartunk túl szaladni a költségvetésen.
A régi sötétbarnára pácolt faborítás elbontásakor kiderült, hogy nagyon masszív párnafák tartják, így jó alapunk van az új burkolat számára. Fehér burkolóléceket tettünk fel, hogy világosabbá, tágasabbá tegyük a teret, surló, dekorációs fény teszi még látványosabbá az íves mennyezetet.


A feladatot adtak a homlokzati falon lévő ablakok is. Ebből az irányból kapja az alsó szint a természetes fényt, ráadásul a homlokzati falra merőleges a mennyezet íve, ami meghatározta a térelválasztás lehetséges módozatait.
A tárgyaló termet az ablaksorral párhuzamos fallal választottuk le, így sajnos, szinte minden természetes fénytől megfosztottuk a belső tereket. Ezt ellensúlyoztuk az irodai környezetbe tökéletesen beleillő üvegtégla sorokkal. Az üvegtégla az irodába belépve is dekoratív, kellemesebbé teszi a várakozás perceit.

Látvány belépve ez irodába

A tervezés folyamán az emeleti iroda padlójából kiemelt kerek ''ablak'' is szóba jött, mint térelem a tárgyaló és az ügyfélváró közötti fényáteresztésének megoldására.
Sajnos a nagy üvegfelület nem maradhatott a padlóban, mert nem biztosított járható felületet, lépésállóvá tétele nem fért a költségvetésbe, pedig számos lehetőség rejtőzött benne.
Az eredeti helyiség kiosztás szerint az emeleti irodák, amiből a vezetői irodákat alakítottuk ki, egymásból nyíltak. Ez egy mai korszerű munkahelyen nem maradhatott így. Áthelyeztük a két irodát elválasztó üvegfalat egy ajtó szélességnyivel az utcai ablakok irányába, hogy még egy ajtót nyithassunk a téglafalon, így külön bejáratot kapott mindkét helyiség.

A két ajtó elhelyezése

A tervek elkészítése közben már folytak a bontási munkálatok, apró részleteket módosítanunk kellett a terveken, hogy a feltárt nem várt szerkezeti sajátosságokhoz igazodhassunk.
A cikk második részében bemutatjuk a már elkészült, berendezett irodát.


Az iroda berendezési tervét készítette:
Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió


Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió

Kapcsolódó linkek:
Iroda átalakítás Szeged belvárosában 2. rész
BELÉPÉS
Név:
Jelszó:
Elfeledte jelszavát?
Regisztráció
PARTNEREINK
Cégadatbázis
TIPP-TOPP Lakás Lakberendezési Stúdió
Qwerty Computer
MAGUNKRÓL
Szerkesztőség
Médiaajánlat
Nyitólap | Kapcsolat | Médiaajánlat
2008. Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Tipp-Topp Lakás