Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Magazin
LAKBERENDEZÉSI MAGAZIN
www.tipp-topplakas.hu
Regisztráció Szakértőink Szolgáltatásaink Fórum Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Nyitólap
Egyszer volt ...
Berendeztük
Növényápolás
Lakberendezzünk
Színvilág
Ajánló
Barkácsoljunk
Közkívánatra
Archívum
Nyitólap - Barkácsoljunk
Kavicsaim világa
2009-02-09 13:50:20
Egervri Kati, lakberendezs, belsptszet
Sokan nem is gondolnák, hogy a Duna parton sétálva, a talpunk alatt megmoccanó kavicsok sokasága, (némi elvetemült kreatív elmével párosítva) milyen határtalan műalkotásokat hozhatnak létre.

Első próbálkozásom a falra, glettel rögzített kavicsokkal esett meg. Menetközben rájöttem, hogy olyan, mint egy kirakós játék, fontos, milyen formát, vastagságot, méretet teszünk egymás mellé, hogy jól mutasson és a glett is megtartsa a falon. Nagyon tetszett a kavicsoknál, hogy gyönyörű fényesek a parton, ahogy a víz mossa. Amikor száraz állapotban feltettem, nem adta vissza ezt a látványt. Némi körbeérdeklődés után megtaláltam, hogy mi kelti életre a falamon a kis alkotásomat: a színtelen csónaklakk.


Később, mint burkolat is kipróbáltam, ekkor már ügyelni kellett arra, hogy a felület terhelést kaphat (pl. ráállunk), így a glettet felváltotta a csempe ragasztó. A kavicsoknál ügyelnem kellett, ha járófelület készül belőle, akkor ne legyenek élesek, lekerekített formákra volt szükségem, pl. amikor a wc-t burkoltam kavicsokkal. Ki is fugáztam, így a kavicsoknak megengedett, hogy kicsit távolabb legyenek egymástól.


Nagyon egyedi, hangulatot ad a helyiségnek.
A lakásunk mediterrán stílusú, így a falon, járófelületen, szalagparketta szegélyként kiváló összhangot teremtenek a kavicsok különböző ''halmazai''. Mindezt vegyítettem meleg színekkel (citromtól barackig) a falon és a számomra szintén nagyon kedvelt bambusz bármely formájával (élő bambusz, bambusz mintás parketta, bambusz rúd ...).


A kavicsok könnyen tisztántarthatók, sima vízzel letörölhetőek, a járó felületet, ki lehet pórszívózni.
A lakásból igazi, egyedi otthont teremtenek, a kavicsok sokszínűsége miatt megismételhetetlenek és végtelen számban variálhatóak.
Teljesen az egyénre lehet szabni. Aki kipróbálja, sok sikert és türelmet az alkotáshoz! Aki tőlem kéri, egy új, saját maga által megálmodott világ, új lakójává válik.Dömötör Diána

Kapcsolódó linkek:
Várjuk ügyeskezű olvasóink jelentkezését
Írjanak szerkesztőségünknek Önök is, ha szívesen megmutatnák olvasóinknak elkészült munkáikat.
BELÉPÉS
Név:
Jelszó:
Elfeledte jelszavát?
Regisztráció
PARTNEREINK
Cégadatbázis
TIPP-TOPP Lakás Lakberendezési Stúdió
Qwerty Computer
MAGUNKRÓL
Szerkesztőség
Médiaajánlat
Nyitólap | Kapcsolat | Médiaajánlat
2008. Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Tipp-Topp Lakás