Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Magazin
LAKBERENDEZÉSI MAGAZIN
www.tipp-topplakas.hu
Regisztráció Szakértőink Szolgáltatásaink Fórum Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Nyitólap
Egyszer volt ...
Berendeztük
Növényápolás
Lakberendezzünk
Színvilág
Ajánló
Barkácsoljunk
Közkívánatra
Archívum
Nyitólap - Ajánló
Egy nem mindennapi lámpa
2005-03-11 18:47:06
Egervri Kati, lakberendezs, belsptszet
Az emberiség számára a tojás és a fény mindig is az életet szimbolizálta, a drágakövek pedig az évmilliók titkát és bölcsességét zárják magukba.
A strucctojás anyagszilárdságát a porcelánéhoz lehet hasonlítani, természetessége, fénye viszont felülmúl minden porcelánt.
Napjainkban amikor a sorozatgyártások és műanyagok korát éljük, kicsit szokatlan egy olyan lámpa mely csak természetes anyagokból készül és drágakövekkel van kirakva. Viszont egyre többen vagyunk akik szeretjük az egyediséget, a természetességet, az exkluzivitást.

Kiss P. Katalin olyan (a világon egyedülálló) lámpákat alkotott melyek egyedisége garantált, mivel nincs két egyforma törésvonalú tojás és nincs két egyforma kő sem.

Kiss P. Katalin zsűrizett lámpája

''A tojásoknak két élete van'': amint a csibestrucc kikel, elindul a tojás egyik élete a csibestruccal, a megmaradt tojáshéj pedig egy impozáns lámpa vagy gyertyatartó formájában kel új életre.

Több éves kísérletezés eredményeként mára megszületett egy olyan kollekció mely, mondhatni minden stílusirányzatot magába foglal. Az olyan nemes anyagok, mint a gránit, márvány, ónix, kovácsoltvas, öntött réz vagy az üveg, mind remekül illeszkednek a fényesen csillogó zománcos strucctojáshoz. A drágakövek a fény hatására egy másik dimenzióba lépnek, melegséget és erőt sugározva.

2002. év - TV fesztivál egyik díja

Mire e nemes anyagokból kikerül a lámpa vagy a gyertyatartó, igen hosszadalmas technológiai folyamaton mennek keresztül. A lámpatestek, a gyertyatartók talapzatai, úgy a kovácsolt vas, vagy akár az üveg, vagy a gránit mind neves iparművészek, mesterek munkáját dicsérik, Kiss P. Katalin formatervezése alapján.

Miután a csibestrucc kikelt, a tojás egy három szintű fertőtlenítésen megy keresztül, majd egy belső impregnálást kap, mivel a tojás belseje sérülékenyebb mint a külső zománcos felülete, mely fényét, a strucc által elfogyasztott természetes tápláléktól kapja.

Ahol a drágakövek találhatóak ott a tojás ki van csiszolva, ezáltal a fény közvetlenül hatol át a borostyánban található évezredes zárványokon, az olivin, a turmalin, a rózsakvarc, karneol finom erezetein.
A minták melyek a tojásra kerülnek mindig egyediek, harmonizálva a lámpatesttel és a drágakövekkel.


A lakberendezők, belsőépítészek szívesen használják az izgalmas lámpákat, többnyire egyedi tervezésben készülnek Kiss P. Katalinnal együtt gondolkodva, a kialakítandó enteriőr stílusához igazodva.
Egy zöld gránit kandalló jó kiegészítője lehet, egy gránit alapú lámpa, olivin kővel kirakva.

Tojás karneol berakásokkal


A csodaszép lámpákat készíti:
Kiss P. Katalin
Telefon: 70/3108-139


PR cikk

BELÉPÉS
Név:
Jelszó:
Elfeledte jelszavát?
Regisztráció
PARTNEREINK
Cégadatbázis
TIPP-TOPP Lakás Lakberendezési Stúdió
Qwerty Computer
MAGUNKRÓL
Szerkesztőség
Médiaajánlat
Nyitólap | Kapcsolat | Médiaajánlat
2008. Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Tipp-Topp Lakás