Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Magazin
LAKBERENDEZÉSI MAGAZIN
www.tipp-topplakas.hu
Regisztráció Szakértőink Szolgáltatásaink Fórum Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Nyitólap
Egyszer volt ...
Berendeztük
Növényápolás
Lakberendezzünk
Színvilág
Ajánló
Barkácsoljunk
Közkívánatra
Archívum
Nyitólap - Berendeztük
Rejtett munkahely
2006-09-03 18:31:06
Egervri Kati, lakberendezs, belsptszet
A bemutatott bútor egy fekete elemes bútorcsalád kiváltására készült. A megrendelő letisztult, egyszerű, időtálló formákra, természetes anyagokra vágyott a komor sötét bútor után.


A családi ház nyílászáróinak sötét cseresznyeszíne mellé kerestünk olyan színvilágot, ami a napos szobában életre kel és jó kiegészítője a pasztell fal színnek.

A színek kiválasztása során figyelembe vettük azt is, hogy nagy falfelületeket bútorozunk be és semmiképpen sem szerettünk volna ormótlan hatást elérni.

A választás a cseresznyeszínre pácolt égerfára esett, a bútorajtók közepe egy természetes anyagból készült, natúr színű, szőtt betét. A vitrinekben pedig egyszerű síküveg került, hogy ne keverjük a különböző anyagokat és a hangsúly, a betétek sárgás színén legyen.

A bútor egyik különlegessége az alkalmazott pántokban rejlik. A figyelmes szemlélőnek feltűnik, hogy az ajtókon nincs fogantyú. Ez nem a bútor befejezetlenségéről árulkodik, hanem arról, hogy speciális az ajtók nyitási megoldása. Ezek az ajtók a keret megnyomásával nyithatóak és zárhatóak, ezért nincs szükség fogantyúkra.
Az éger a könnyű fák közé tartozik, ezért a magasabb ajtóknál is elegendő volt két-két pántot felszerelni, még az üvegezett ajtóknál sem okozott problémát a súly.

Azoknál a bútoroknál, amit egy korábbi bútor helyére készítünk, mindig van néhány speciális kérés, amit figyelembe kell venni a tervezés során.
A szóban forgó bútor vitrines részei a bennük helyet kapó tárgyak számára terveztük. A csodálatos kínai váza, az étkészlet és a családfő kupa gyűjteménye így lett a helyiség éke. A vitrineket felülről világítottuk meg, az üvegpolcok nem gátolják a fény útját, nem árnyékolják le az alsó polcokat, ahogyan azt a tömör polcok tennék.A helyiségben egy dolgozó saroknak is helyet biztosítottunk, oly módon, hogy az ne legyen szem előtt.
A jobboldali fal szekrényében alakítottuk ki a munkaállomást. A számítógép asztal szerepét egy kihúzható lap tölti be. Azért készítettünk kihúzható lapot, hogy a láb is kényelmesen elférjen munka közben. A kihúzható lap fölé egy fix lapot is tettünk, hogy ne kelljen minden használat alkalmával a faxot, a nyomtatót leemelni a kihúzott lapról. A fix lapnak köszönhetően, csak a laptopot kell a kihúzott asztallapra helyezni.
Munka végeztével egyszerűen becsukható a szekrény, tartalma rejtve marad a kíváncsi szemek elől.Hogy tökéletes megjelenést kapjon a helyiség, a radiátort is felöltöztettük.
Ugyanazokat az anyagokat használtuk, mint a szekrényeknél. A radiátortakarót lábakra helyeztük, tetején egy nagy rács található, hogy a megfelelő légáramlást biztosított legyen.

Ha radiátortakarót tervezünk, az oldalsó szellőzés mellett az alsó és felső légrések kialakítására mindenképpen figyelnünk kell, mert a meleg levegő felfelé áramlik és helyére hideg levegő kell, hogy kerüljön. Ezt a felszálló légáramot nem szabad gátolnunk, annak érdekében, hogy ne rontsuk le teljesen a radiátor hatásfokát.
A radiátortakarás minden esetben gátolja a fűtőtest hőleadását, ezért lényeges a tervezést átgondolnunk.

Az elkészült bútorról praktikussága és megfelelő tároló kapacitása mellett elmondható, hogy megjelenésének, anyagának, színeinek köszönhetően klasszikus, divatálló darab, melybe beépítettünk néhány, modern bútorszerelvényt.


A fotókon bemutatott bútort tervezte:
Egervári Katalin lakberendező

A bútorokat kivitelezte:
Quaterno Lakberendezési Stúdió


Egervári Katalin

BELÉPÉS
Név:
Jelszó:
Elfeledte jelszavát?
Regisztráció
PARTNEREINK
Cégadatbázis
TIPP-TOPP Lakás Lakberendezési Stúdió
Qwerty Computer
MAGUNKRÓL
Szerkesztőség
Médiaajánlat
Nyitólap | Kapcsolat | Médiaajánlat
2008. Tipp-Topp Lakás Lakberendezési Stúdió
Tipp-Topp Lakás